Persoonlijkheids ontwikkeling

Waarom reageer ik zoals ik reageer?
Herken jij dat je jezelf af en toe afvraagt: ‘Waarom reageer ik zoals ik reageer?’ Of dat je voor de zoveelste keer in dezelfde valkuil bent gestapt en daar ontzettend van baalt? Maar niet goed weet waar dat vandaan komt en al helemaal niet hoe je dat patroon kunt doorbreken?
Dit heeft waarschijnlijk te maken met jouw persoonlijkheid. Bij de geboorte krijgt iedereen een soort blauwdruk mee. Die blauwdruk is de manier hoe jij op situaties reageert. En hoe jij reageert heeft weer te maken met jouw ervaringen die jij in je leven hebt meegemaakt.

Persoonlijkheid
Waarschijnlijk herken je bij jezelf een patroon in hoe jij reageert op situaties. Dit kunnen positieve patronen, maar helaas ook negatieve patronen zijn. De negatieve patronen heb je meestal last, kosten energie en leveren vaak irritatie op en ze zijn lastig te doorbreken. Om dit te kunnen veranderen heb je inzicht in jouw persoonlijkheid nodig. Hierbij ga je op zoek naar jouw behoeften, jouw verdedigingsmechanisme, de manier hoe jij reageert op situaties en jouw valkuilen en kwaliteiten. 

Wat levert het jou op?
Als je inzicht in jouw persoonlijkheid hebt zul je jezelf beter begrijpen! Ben je in staat om keuzes te maken vanuit wie jij bent. Weet jij wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en hoe je deze in kunt zetten waardoor je niet meer voortdurend hoeft te werken aan dingen die niet bij jou passen, dus zul je ook meer energie over houden. Als jij je eigen persoonlijkheid kent, ben je in staat om de beste versie van jezelf te gaan worden en jouw leven kleur te gaan geven.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden en wil je weten hoe jij je leven in kan kleuren op de manier die bij jou past? Neem dan contact op via het onderstaand contactformulier of stuur een mail, dan gaan we hiermee aan de slag!

Word de beste versie van jezelf!