Relatie therapie Hattem

Worstelen jullie in je relatie? Komen jullie er samen niet uit? Voel je je eenzaam in je relatie. Blijf niet worstelen maar zoek hulp hierbij.

Tijdens relatietherapie gaan we kijken wat jullie hechtingstijl is, dit is een belangrijk onderdeel van hoe jij en je partner met elkaar omgaan. Bij een onvoldoende gezonde hechting is er vaak onvoldoende autonomie ontstaan, dat betekent dat er een gezonde 'ik' en een 'wij' is. Dit kan van grote invloed zijn op hoe jullie met elkaar verbonden zijn, zo kan er sprake zijn van een angstige hechting, waardoor iemand extreem dichtbij de ander wil zijn, wat voor de partner als verstikkend kan aanvoelen of een vermijdende hechting, wat ervoor zorgt dat als je het moeilijk hebt juist een beetje afstand nodig hebt om jezelf te beschermen, waardoor de partner zich niet gezien kan voelen. Als dit een dynamiek in je relatie is, waar je je niet bewust van bent dan kan dat doorwerken en voor onbegrip en problemen zorgen. Tijdens relatietherapie krijgen jullie inzicht hierin, waardoor er begrip ontstaat en krijgen jullie handvatten om hier op een gezonde en constructieve manier meer om te gaan.

Wat ook relatiethema's kunnen zijn

  • lastige communicatie, elkaar niet meer kunnen begrijpen
  • je niet gezien voelen door de ander
  • hoe maak je samen tijd vrij met een gezin met kinderen
  • ingewikkelde dynamiek met schoonfamilie en daar niet goed over kunnen praten met elkaar en vorm geven zoals jullie dit beiden zouden wilen zien
  • seksualiteit, dit kan zijn samen geen seks meer hebben of seksverslaving van één van de partners, vreemdgaan of pornoverslaving
  • balans hervinden na ziekte
  • anders...

Door er met een therapeut over te praten en samen aan de slag te gaan met lastige en pijnlijke situaties kan er weer ruimte en balans ontstaan.

Voor meer informatie neem contact op via onderstaand contactformulier