FitStap het complete leefstijlprogramma

Wil jij je weer lekker in je vel voelen, fit genoeg zijn om de dagelijkse dingen met voldoening te doen, maar ontbreekt het jou aan doorzettingsvermogen om een gezonde leefstijl op te pakken, dan is de FitStap-training een mooi programma om hier de eerste stappen mee te zetten. FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma opgezet door de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het doel van FitStap is dat deelnemers zich in twaalf weken (weer) fit en vitaal voelen.

Gelijk inschrijven, klik hier

Wandelen is goed voor lichaam en geest, het is een matig intensieve belasting voor je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je lichaam sneller herstelt dan bij een intensieve belasting op je lichaam. Wandelen zorgt voor sterke spieren en botten, is goed voor hart en bloedvaten, helpt bij afvallen en zorgt ervoor dat je je meer kunt ontspannen, je voelt je lekkerder in je vel!

Hoe ziet het programma eruit?

Voldoende beweging, liefst elke dag minimaal 30 minuten, is een onderdeel van een goede leefstijl. Het FitStap-programma is een compleet gezondheidsprogramma, waarbij ook naast beweging ook aandacht is voor gezonde voeding en een fitter brein. Vaak is het lastig om de motivatie vast te houden voor het veranderen van een gezonde leefstijl. Daarom werkt het goed om dit aan de hand van een programma (12 weken) te doen, 1 keer in de week is er een groepstraining op een buitenlocatie in Hattem, waarin je een goede wandeltechniek leert om blessures te voorkomen, daarnaast ga je met de FitStap-app elke week nog 2 zelfstandige wandeltrainingen inplannen. Er is veel aandacht voor een gezond eetpatroon en werken we met leuke opdrachten om je brein te stimuleren. Tijdens de groepstraining is plezier een belangrijk onderdeel. Na deze 12 weken beschik je over een goede wandeltechniek, heb je eigen doelen behaald en zul je goede motivatie hebben waardoor het makkelijker is om zelfstandig of in een wandelgroepje te blijven wandelen.

Vele voordelen van wandelen

Uit ervaring weet ik wat het is om met lichamelijke beperkingen te leven, ik had veel pijn in mijn spieren, bewegen vond ik daarom erg lastig en kwam in een neerwaartse spiraal terecht. Ik heb verschillende sporten geprobeerd om weer fit te worden, maar veel sporten waren te belastend voor mijn lichaam. Toen ik ging wandelen merkte ik dat dit voor mij haalbaar was en ervaarde veel meer voordelen. Mijn spieren werden weer sterk, ik kreeg meer conditie, het werkte stress verlagend en ik had een beter humeur. Dit is ook de reden dat ik enthousiast ben over dit programma van de KWBN om mensen te begeleiden naar een fitter bestaan, vanaf januari 2020 ben ik gecertificeerd FitStap-coach en help jou/u graag naar een fit en vitaal leven.

Ik zie bij cliënten die naast gesprekken ook meer gaan bewegen zij hier veel baat bij hebben. Ons lijf en ons brein wordt daar gewoon sterker en blijer van! Dus een goede reden om te starten met wandelen in combinatie met gezonde voeding.

Voor wie is deze training geschikt?

Wil je een paar kilo afvallen, heb je diabetes, reuma of andere chronische aandoeningen dan is deze training uitermate geschikt voor jou, omdat er individuele begeleiding is om je eigen doelen te behalen.

Tijdens de beperkingen van corona werken we met maximale groepsgrote van 6 deelnemers.
Het eerste FitStap-programma in Hattem start op donderdagochtend 1 oktober om 9.00 uur,
bij een volle groep start er in november een groep op de maandagavond om 19.30 uur.

De kosten van dit 12 wekendurend programma is 139 euro, inclusief de FitStap-app en coaching.
Voor eventuele vragen kunt u gebruik maken van het onderstaand contactformulier.

Inschrijfformulier_FitStap_Hattem_1oktober2020, klik op deze link