Jongerencoaching

Af en toe heb je een gids nodig om de weg te vinden

In de puberteit verandert er veel in jouw leven, zowel lichamelijk als geestelijk. Je bent aan het ontdekken wie jezelf bent en je staat voor veel keuzes die je moet maken in jouw leven. Dit kan een rumoerige tijd zijn, waardoor dingen in jouw leven niet prettig verlopen of niet gaan zoals jij graag zou willen dat ze gaan. Hierbij kun je soms een steun in de rug goed gebruiken om jouw leven weer op orde te krijgen.

Bij een coachtraject kan er voor verschillende coachtechnieken gekozen worden, zoals cognitieve gedragstherapie, bewustwordingsopdrachten, Mindfullness of oplossingsgericht coachen. 

Bij elke vorm van coaching is het uitgangspunt dat we samen kijken wat jij nodig hebt om te groeien tot de persoon die jij mag zijn. Daarbij gaan we kijken over welke vaardigheden jij beschikt om in te zetten om jouw groei te bevorderen en als het nodig is kunnen we werken om nieuwe vaardigheden aan te leren. Denk hierbij aan de vaardigheden zoals assertiviteit ontwikkelen, emotieregulatie, agressie- en impulsbeheersing of je eigen grenzen leren kennen en aangeven.

Tijdens het coachtraject loop ik een tijdje met jou op, zal ik jou vragen stellen en krijg je opdrachten, met als doel dat jij je verder kunt ontwikkelen en het na een tijdje weer zelfstandig kunt voortzetten. Een coachtraject kan soms al worden afgerond na een paar sessies, als blijkt dat er voldoende vooruitgang is behaald. Heb je vragen of wil je je aanmelden, dan kun je contact opnemen via het onderstaand contactformulier of bellen.