Brainspotting

Brainspotting is een krachtige effectieve behandeling voor het verwerken van trauma en blokkades, waarbij gebieden in de hersenen worden bereikt die zich aan ons cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken. Brainspotting is een laagdrempelige psychotherapeutische methode die toegepast kan worden bij verwerking van angstaandoeningen, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek, stressgerelateerde klachten en vroegkinderlijke trauma’s.

Hoe werkt brainspotting
Bij brainspotting wordt door middel van neurofysiologische bronnen die samenhangen met lichamelijke of geestelijke blokkades, beschadigingen, dissociatie en pijn gelokaliseerd en geïntegreerd waardoor het trauma en blokkade zich oplost. Deze methode ontmantelt het trauma, het symptoom, de lichamelijke pijn en de disfunctionele overtuigingen die zich steeds lijken te herhalen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het zelfhelende vermogen van het lichaam wat op diepgaand niveau zorgt voor trauma genezing.
David Grand is de grondlegger van deze trauma behandelingsmethode, hij constateerde dat als iemand praat hij of zijn naar een bepaald punt kijkt. Als die oogpositie vastgehouden wordt, worden er gebieden in de hersenen gestimuleerd. Als dit negatieve informatie is, zet zich dit vast in het lichaam, door met brainspotting hier naartoe te gaan, kan datgene wat is vastgezet weer gaan stromen en wordt het traumadeel blijvend verwerkt. 

Mocht je vragen hierover hebben neem dan gerust contact op.