Wandelcoach

Voel jij je opgejaagd of heb je last van stress, voel je je futloos of heb je een burn-out en weet je niet goed hoe je dit patroon kunt doorbreken?

Wandelcoaching

Dan wil ik jou graag kennis laten maken met wandelcoaching. Tot een paar jaar geleden wist ik niet goed wat ik moest doen als ik last had van stress of mij opgejaagd voelde. Ik probeerde soms wat rust te krijgen door een lekkere kop koffie of thee te nemen of zomers in de hangmat te gaan liggen, soms hielp dit inderdaad wel even. Sinds ik wandel ben ik gaan ervaren dat dit een effectieve manier is om rust en ruimte in mijn hoofd en lijf te krijgen en dat wandelen stressverminderend werkt en ik hierdoor fit ben geworden. De reden dat ik wandelgesprekken binnen mijn praktijk aanbied is dat dit een werkvorm is die je letterlijk in beweging brengt. Je wordt lichamelijk fitter en krijgt een fitter brein.

Nieuwe veerkracht

Mis jij veerkracht in jouw leven en voel je dat er iets moet gebeuren om het anders te doen? Heb jij behoefte aan meer mentale stabiliteit en rust in je lijf of hoofd? Dan kan deze manier van begeleiding een goede manier zijn om dit te bereiken. Door lichamelijke beweging in de buitenlucht met een lichte inspanning in combinatie met inzichtgesprekken, kun je weer veerkracht opbouwen. Veerkracht is erg belangrijk om goed met (stressvolle) situaties om te kunnen gaan, dat je als het ware weer terug kunt veren bij tegenslagen of moeite.

Voordelen van wandelen

Naast het opbouwen van lichamelijke conditie zijn er vele andere voordelen:

  • veerkracht
  • stressvermindering
  • meer energie
  • een beter humeur
  • ruimte in je hoofd
  • betere nachtrust
  • een positief effect op je botten en spieren

Hoe ziet een traject wandelcoaching eruit?

Met wandelcoaching ga je wandelen in Hattem of in de omgeving van Hattem, het liefst in de natuur, het bos of bij de IJssel. Al wandelend ga je letterlijk stappen zetten om verbetering in je leven aan te brengen. Aan het begin van jouw traject geef je aan wat jij wilt bereiken, of wat jij mist in je huidige manier van leven en daarom wilt gaan veranderen. Aan de hand hiervan stellen we doelen die jij wilt gaan bereiken. Als therapeut loop ik een tijdje met jou op en werken we wandelend aan jouw doelen door middel van gesprek en soms een huiswerkopdracht. Binnen een aantal sessies zul je al verschil merken.
Bij een burn-out zal een traject langer duren voor goed herstel, omdat er bij een burn-out te veel over eigen grenzen is gegaan, de rek is eruit en daarom is er een langere weg nodig om weer veerkracht op te bouwen. Maar ook bij burn-out is wandelen in combinatie met therapie een zeer effectieve manier om herstel te krijgen.

Wat levert het jou op?
Je zult merken dat je inzicht gaat krijgen in jouw situatie en dat je gaande weg leert om andere keuzes te maken die bij jou passen.
Je gaat ervaren dat je meer rust en letterlijk ruimte in je leven gaat krijgen!!

Hoe lang een traject duurt hangt af van jouw hulpvraag en doelen die jij wilt bereiken. Gesprekken plannen we meestal om de week.
De kosten zijn 75 euro per keer, met mogelijkheid op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, sommige werkgevers zijn bereid de kosten (of een gedeelte) voor hun rekening te nemen.
Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek via het contactformulier onderaan deze pagina of stuur een mail.