Zelfbeeldtraining voor jongeren

De individuele zelfbeeldtraining is geschikt voor jongeren van 12-18 jaar, waarbij jongeren leren positiever naar zichzelf en de wereld te kijken. Iedereen heeft wel eens last van negatieve gedachten, maar als negatieve gedachten de overhand krijgen, raak je uit balans. Waardoor je in een neerwaartse spiraal kan komen, wat depressie en angstklachten tot gevolg kan hebben. Met deze training leer je je negatieve gedachtepatronen doorbreken door positieve-aandachtstraining. De oorsprong van deze methode komt uit de Cognitieve Gedragstherapie, die ik combineer met lichaamsgerichte oefeningen. 

De training ziet er als volgt uit. Aan de hand van verschillende opdrachten tijdens de sessies en thuisopdrachten leer je jezelf weer positiever te waarderen. De opdrachten zien er verschillend uit, zo maken we gebruik van woorden, plaatjes, muziek, herinneringen leer je je meer bewuste te worden van je eigen lichaamstaal en krijg je tools om na de training dit zelf toe te kunnen blijven passen.

De training bestaat uit:

  • Kennismakings-/intakegesprek
  • 7 sessies van 45 minuten
  • Oudergesprek 

Gedeeltelijke vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende verzekering (voor meer informatie klik hier en kijk onder vergoedingen).

Voor aanmelden kun je gebruik maken van onderstaand contactformulier.