Wandeltherapie in Hattem en omgeving

Wandeltherapie is een combinatie van inspanning van je lichaam, ontspanning door beweging in de natuur en werken aan jouw problemen. 

Wandelen heeft een positief effect op ons fysieke en mentale gesteldheid en welzijn. Door de lichamelijke inspanning maakt je lichaam endorfine en serotonine aan. Deze hormonen geven je een ontspannen en prettig gevoel en zorgen ervoor dat het stresshormoon cortisol daalt. Angstige en depressieve gevoelens nemen daardoor vaak af.

Lopen in de natuur is goed voor je geest. Je zintuigen worden geprikkeld door de kleuren en de geluiden van bijvoorbeeld een vogel die zingt of de ritselende bladeren onder je voeten. Het kan verwondering bij je teweegbrengen over het groeiproces in de natuur en door de groene omgeving wordt het cognitieve systeem minder belast. Wandelen is een actieve manier van beweging die je niet uitputtend belast, waardoor er ruimte in je hoofd is om ergens mee bezig te zijn.

Wanneer wandeltherapie?
Deze vorm van therapie kan goed ingezet worden bij (lichte)depressie, stress, burn-out- en bore-out klachten, verlies en rouwverwerking, identiteit- en zingevingsvragen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Bij individuele wandeltherapie werken we aan jouw hulpvraag aan de hand van gestelde doelen die jij wilt behalen. Tijdens het wandelen is lichaamshouding en ademhaling een belangrijk onderdeel, zijn we in gesprek en maken gebruik van facetten van de natuur en de ruimte als metaforen voor bewustwording.

Het intakegesprek is in de praktijkruimte, de vervolggesprekken zijn wandelend. In principe gaan we bij elk weertype op pad, bij extreem weer maken we gebruik van de praktijkruimte.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact op via onderstaand contactformulier of stuur een mail.